• Nowość
Garak Seafood Flavor Ramen
Garak

Garak Seafood Flavor Ramen

9,90 zł
brutto

Zupa Seafood Party Ramen marki Garak zawdzięcza swój orzeźwiający smak połączeniu owoców morza takich jak m.in krewetki, mątwy, małże i wodorosty z pikantnym bulionem Jjamppong. Gęsty bulion z cienkimi kluskami ramen bije rekordy popularności wśród Koreańczyków, a do tego jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Jeśli lubisz ostre potrawy, z dużą ilością dodatków, ta zupa na pewno Ci zasmakuje!

Jak przyrządzić?

  1. W rondlu lub małym garnku zagotuj 500 ml wody. Do wrzątku dodaj porcję makaronu i gotuj przez 4 minuty lub do uzyskania ulubionej konsystencji.
  2. W międzyczasie przygotuj dużą miskę i przełóż do niej zawartość saszetki z bazą na zupę i olejem.
  3. Gotowy makaron przemieszaj, aby uniknąć sklejenia. Następnie przelej samą gorącą wodę z noodli do miski i wymieszaj z przyprawą.
  4. Na koniec dodaj ugotowany makaron i jeszcze raz delikatnie wymieszaj. Pozostaw zupę na 2-3 minuty do uwolnienia pełni smaku i aromatu.
  5. Spożywaj na gorąco. Smacznego!

Smak: owoce morza

Waga netto: 120 g
Waga brutto: 250 g

MAKARON: mąka pszenna, skrobia modyfikowana, rafinowany olej palmowy, rafinowana sól, emulgowany olej [olej sojowy, roztwór cukru, roztwór D-sorbitolu (E420), lecytyna sojowa (E322), ester kwasów tłuszczowych gliceryny (E475)], regulator kwasowości [węglan potasu (E501(ii)), węglan sodu (E500), fosforan sodu (E339)], płynny roztwór z zielonej herbaty, ryboflawina (E101)

ZUPA: proszek z ekstraktu z małży [filtrat trawienia enzymatycznego małży, dekstryna, sól oczyszczona, glutaminian L-sodu (E621), glukoza], bulion z gulaszu z owoców morza [proszek z ekstraktu z kalmarów (filtrat z trawienia enzymatycznego kałamarnicy, proszek z krewetek, dekstryna, sól rafinowana, glukoza], glicyna (E640), dekstryna, glutaminian L-sodu (E621), sól rafinowana, przyprawa w proszku, dekstryna, pasta z czerwonej papryki w proszku, aromat czosnku w proszku, sos sojowy w proszku, kalmary, szalotka w proszku, barwnik karmelowy (E150), imbir, aromat w proszku, śmietanka roślinna, ekstrakt drożdżowy, oleożywica paprykowa,proszek bazowy Jjamppong, sól rafinowana, L-glutaminian sodu (E621), cukier rafinowany, aromat wołowy w proszku, ekstrakt w proszku ze skorupiaków, ekstrakt w proszku z kalmarów, aromat czosnkowy, bursztynian disodowy (E361(ii)), czarny pieprz, aromat cebulowy,
5-rybonukleotyd disodowy (E635), glicyna (E640), Dl-alanina,
Dl-metionina, dekstryna

DODATKI: suszona kapusta, marchew, kapusta pak choi, zielona cebula i wodorosty wakame

ALERGENY

owoce morzapszenicasoja

(w 100 g): wartość energetyczna 1797kJ/429kcal, tłuszcze 17 g (w tym kwasy nasycone 8,6 g), węglowodany 83 g (w tym cukry 6 g), białko 10 g, sól 1,54 g