• Nowość
Nissin Donbe Cup Tempura Soba
Nissin

Nissin Donbe Cup Tempura Soba

19,90 zł
brutto

Donbei Cup Tempura Soba jest błyskawicznym sposobem na przygotowanie potrawy tempura soba, czyli makaronu gryczanego w zupie na bazie bulionu dashi, z dodatkiem krewetek w tempurze. W opakowaniu Donbei Cup znajduje się makaron soba posiadający zagłębienie na jajko (dzięki czemu można przygotować makaron w stylu tsukimi), saszetka ze sproszkowaną zupą, przyprawa shichimi togarashi oraz kawałki krewetek i nori w cieście, które jest również osobno zapakowane.

Nissin to japońska firma-legenda. Jej założyciel, Momofuko Ando, wynalazł zupę instant i jako pierwszy wprowadził ją na rynek, chcąc w ten sposób rozwiązać problem niedożywienia w Japonii spowodowany II Wojną Światową. Z początku jego drobiowy ramen był produktem drogim i uznawanym za luksusowy, ale szybko zyskał na popularności i rozpowszechnił się wśród Japończyków. Mimo upływu lat Nissin wciąż jest liderem w swojej branży, a jego zupami zajadają się ludzie z całego świata.

Jak przyrządzić?

Dodaj do makaronu sproszkowaną zupę. Zalej całość gorącą wodę. Przykryj misję wieczkiem, odczekaj 3 minut. Dodaj tempurę i posyp przyprawą. Ciesz się oryginalnym smakiem dania Nissin!

Smak: tempura udon

Waga netto: 100 g
Waga brutto: 145 g

smażony makaron (mąka pszenna, mąka gryczana, olej palmowy, sól, białko roślinne, sos sojowy, proszek bonito, cukry), dodatki (tempura), bulion [cukier, sól, przyprawa bonito, sos sojowy w proszku, cebula walijska, papryczka chili, hydrolizat białka, sproszkowane wodorosty (konbu), przyprawa z wodorostów (konbu)], skrobia modyfikowana,glutaminian sodu (E621), difosforany (E450), węglan wapnia (E170), barwnik karmelowy (E150a), aromat, przeciwutleniacz [witamina E (E306)], barwnik [karoten (E160a)], witamina B2 (E101), witamina B1

ALERGENY

pszenicarybysoja

(w 100 g): wartość energetyczna 2033kJ/486kcal, tłuszcze 24,6 g (w tym kwasy nasycone 7 g), węglowodany 55,9 g (w tym cukry 0,1 g), białko 10,3 g, sól 5,5 g