• Nowość
Myojo-An Big Cup Tempura Soba
Myojo Foods

Myojo-An Big Cup Tempura Soba

19,90 zł
brutto

Myojo-An Big Cup Tempura Soba jest błyskawicznym sposobem na przygotowanie potrawy tempura soba, czyli makaronu gryczanego w zupie na bazie bulionu dashi, z dodatkiem bonito, makreli w tempurze i wodorostów. W opakowaniu znajduje się makaron soba posiadający zagłębienie na jajko (dzięki czemu można przygotować makaron w stylu tsukimi), saszetka ze sproszkowaną zupą oraz owocami morza w tempurze. 

Jak przyrządzić?

Dodaj do makaronu sproszkowaną zupę i dodatki. Zalej całość gorącą wodę. Przykryj misję wieczkiem, odczekaj 5 minut. Ciesz się oryginalnym smakiem tempura soba!

Smak: tempura soba

Waga netto: 105 g
Waga brutto: 150 g

smażony makaron (mąka pszenna, mąka gryczana, olej roślinny, sól, białko roślinne, sproszkowane jaja, sos sojowy), polewa (tempura), zupa [sól, sos sojowy, ekstrakt bonito, cukry, hydrolizat białka, bonito w proszku, pieprz, dodatki (bonito, suszona sardyna, makrela), ekstrakt bonito, makrela w proszku, ekstrakt z wodorostów, zielona cebula, olej roślinny, przyprawa aromatyzująca], skrobia modyfikowana, glutaminian sodu (E621), trehaloza, barwnik karmelowy (E150a), fosforan sodu, węglan wapnia (E170), węglan magnezu (E504), emulgator [lecytyna sojowa (E322)], polisacharydowa substancja zagęszczająca, przeciwutleniacz [witamina E (E306)], aromat, substancja zakwaszająca [kwas cytrynowy (E330)] , barwnik karotenoidowy (E160a), substancja słodząca [sukraloza (E955)], witamina B2 (E101), witamina B1

ALERGENY

jajkapszenicarybysoja

(w 100 g): wartość energetyczna 1996kJ/477kcal, tłuszcze 23,3 g (w tym kwasy nasycone 5,4 g), węglowodany 55,5 g (w tym cukry 0,4 g), białko 11,3g, sól 6,34 g