• Nowość
Nissin Cup Raoh Seabura Shoyu
Nissin

Nissin Cup Raoh Seabura Shoyu

21,90 zł
brutto

Nissin Cup Raoh Seabura Shoyu to gruby, pszeniczny makaron w łagodnym, mięsnym bulionie z sosem sojowym Shoyu. Makaron oraz zupę na bazie kurczaka i słoniny uzupełniają dodatki takie jak: gruby plaster soczystego mięsa chashu, aromatyczna zielone cebulka i suszone wodorosty nori. Każdy składnik jest starannie wyselekcjonowany, aby stworzyć idealną równowagę smaków i tekstur.

Nissin to japońska firma-legenda. Jej założyciel, Momofuko Ando, wynalazł zupę instant i jako pierwszy wprowadził ją na rynek, chcąc w ten sposób rozwiązać problem niedożywienia w Japonii spowodowany II Wojną Światową. Z początku jego drobiowy ramen był produktem drogim i uznawanym za luksusowy, ale szybko zyskał na popularności i rozpowszechnił się wśród Japończyków. Mimo upływu lat Nissin wciąż jest liderem w swojej branży, a jego zupami zajadają się ludzie z całego świata.

Jak przyrządzić?

Z miseczki zdejmij pokrywkę do połowy i wyjmij torebkę z koncentratem i proszkiem. Zagotuj 400 ml wody. Dodaj proszek, zalej wrzątkiem do wewnętrznej linii i przykryj pokrywką. Podgrzej koncentrat na pokrywce. Po 5 minutach dodaj koncentrat i wymieszaj z makaronem. Ciesz się oryginalnym smakiem dania Nissin!

Smak: ramen shoyu

Waga netto: 112 g
Waga brutto: 163 g

makaron (mąka pszenna, sól, olej roślinny, przyprawa do kurczaka, błonnik pokarmowy, sproszkowane jaja), zupa (sos sojowy, słonina, ekstrakt z kurczaka, tłuszcz z kurczaka, olej aromatyzowany do cebuli, sól, hydrolizat białka, przyprawa bonito, olej aromatyzowany do makreli, olej smakowy, cukier, proszek rybny, przyprawa do kurczaka, przyprawa smakowa, pieprz), dodatki (pieczony filet wieprzowy, nori, zielona cebula), skrobia modyfikowana, glutaminian sodu (E621), woda ługowa, fosforan wapnia (E341), barwnik karmelowy (E150a), alkohol, aromat, barwnik karotenoidowy (E160a), emulgator [lecytyna sojowa (E322)], przeciwutleniacz [witamina E (E306)], substancja zagęszczająca [guma ksantanowa (E415)], witamina B2 (E101), witamina B1, ekstrakty przypraw

ALERGENY

jajkapszenicarybysoja

(w 100 g): wartość energetyczna 1540kJ/368kcal, tłuszcze 12 g (w tym kwasy nasycone 4,5 g), węglowodany 54,8 g(w tym cukry 0,9 g), białko 10,3 g, sól 5,63 g